dinsdag 8 mei 2012

Akelei (wetenschappelijke naam: Aquilegia) is een geslacht van kruidachtige, winterharde, vaste planten uit de ranonkelfamilie (Ranunculaceae). Er zijn ongeveer 120 soorten. De soorten hebben drielobbige bladeren en opvallende bloemen die in diverse kleuren te koop zijn.
De meeste soorten bloeien grofweg van half april tot half juli.Parkiet-Parrot Tulipa - Blue

Aantal bollen: 20
 Planttijd: sep - dec
Diep: 10 cm
Uit elkaar:  5 cm
Bloeitijd: mei
Hoogte: 45 cm

www.jme-flowerbulbs.nl

Parkiet tulpen komen van oorsprong uit Midden Azie. Deze parkiet tulpen zijn door mutaties en selctie verkregen en zijn al bekend sinds de 17e eeuw. Het zijn laatbloeiende tulpen (mei), die zijn ongeveer 45 cm. hoog worden. In gropejes planten. De bloemen zijn zeer decoratief en hebben een aparte gekartelde bloemvorm.
Planten: U plant ze in de periode van september t/m december. Deze tulpen zijn geteelde bloembollen.
Tips: Deze tulpen zijn zeer geschikt als snijbloem.

Geplant in de Hopklavertuin
aan de linke kant.

(Hopklaver: alle kleuren van de regenboog)

De sering (Syringa vulgaris) is een plant uit de olijffamilie (Oleaceae). Het is een kleine boom of struik die vooral bekend is vanwege de aantrekkelijke, zoet geurende bloemen. Normaal gesproken bereikt de plant een hoogte van 3-4 m, maar er zijn ook exemplaren bekend van wel 7 m hoog. De sering komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Europa. Met name komt de plant in het wild voor op rotsachtige heuvelhellingen op de Balkan. Op veel plaatsen is de soort ingeburgerd. In tuinen komen allerlei gekweekte rassen met bloemkleuren die variƫren van wit tot donkerpaars.
De gewone sering heeft lichtgroene, gladde en onbehaarde bladeren in de vorm van een hart. In de herfst vallen de bladeren af. De bloeitijd is in april en mei. De bloemen zijn buis- of trechtervormig en meestal lichtpaars van kleur, maar soms ook wit. De bloemen zitten bij elkaar in grote, welriekende pluimen. Er is een gladde doosvrucht.Geen opmerkingen: