vrijdag 28 november 2008

BEEN THERE, DONE THAT:


Spoiler alert: I'm thinking my next Travel photobook will be about...
Travel photobook Kerala two: From Thekkadi to Kumarakom and Marikulam.

Malawi (Nyanja: Malaŵi) is een land in Afrika en grenst aan Zambia, Tanzania en Mozambique.
Zambia (soms ook wel geduid als Zambië, vroeger Noord-Rhodesië) is een land in Afrika dat grenst aan Congo-Kinshasa, Tanzania, Malawi, Mozambique, Zimbabwe, Botswana, Namibië en Angola
Zanzibar (Unguja) is een eiland aan de oostkust van Afrika, dat deel uitmaakt van Tanzania,
Peru (Spaans: Perú, Quechua en Aymara: Piruw) is een land aan de westkust van Zuid-Amerika en wordt begrensd door Ecuador en Colombia in het noorden, Brazilië in het oosten, Bolivia in het oosten en zuiden, Chili in het zuiden en de Grote Oceaan in het westen.
De Galapagoseilanden (kortweg Galapagos) zijn een verspreide groep eilanden die ter hoogte van de evenaar in de Stille Oceaan liggen. Staatkundig behoren ze tot Ecuador, maar ze liggen in open zee op ongeveer 1000 km van de westkust van Zuid-Amerika.
Colorado is één van de staten van de Verenigde Staten. De hoofdstad is Denver. Colorado is het Spaanse woord voor "gekleurd". De bijnaam van Colorado is The Centennial State. De standaardafkorting voor de staat is CO.
New Orleans is de grootste stad van de Amerikaanse staat Louisiana. De stad is in 1718 gesticht door Jean-Baptiste Le Moyne de Bienville en genoemd naar de Fransman Filips II van Orléans of Filips III van Orléans. Op wets- en bestuursniveau zijn de stad New Orleans en de Orleans Parish hetzelfde.
Maleisië is een land in het zuidoosten van Azië. Het bestaat uit twee afzonderlijke delen die gescheiden worden door de Zuid-Chinese Zee:
Malakka (of West-Maleisië), dat in het noorden aan Thailand grenst, en dat Singapore in het zuiden insluit
Thailand is een koninkrijk in Zuidoost-Azië, dat in het oosten wordt begrensd door Laos en Cambodja, in het westen door Myanmar en de Andamanse Zee, in het uiterste zuiden door Maleisië en in het zuidoosten door de Golf van Thailand, een onderdeel van de Zuid-Chinese Zee.
Nieuw-Zuid-Wales (Engels: New South Wales) is een deelstaat van Australië met Sydney als hoofdstad, en wordt vaak afgekort tot NSW.
Queensland is een deelstaat in het noordoosten van Australië. Queensland is in oppervlakte de tweede grootste en in bevolking de derde grootste deelstaat van Australië.

vrijdag 7 november 2008

Karl Barth

Niet angstvallig erlangs,
maar dwars door leed en smart heen leidt de weg naar ware vreugde.

Karl Barth (Bazel, 10 mei 1886 – aldaar, 10 december 1968) was een Zwitserse theoloogdie een duidelijk stempel heeft gezet op de theologische ontwikkeling in de twintigste eeuw.

Thomas Carlyle

Begin! Alleen dan kan het onmogelijke. mogelijk worden.

De ziel van de mens groeit niet van het loon, maar van de arbeid waarmee het loon verdiend werd.

Thomas Carlyle (Ecclefechan, 4 december 1795 - Londen, 5 februari 1881) was een Schots schrijver en historicus, wiens werk grote invloed had in het Victoriaanse tijdperk.

Over dorpen - Peter Handke

Speel het spel. Breng je werk in gevaar. Wees niet de hoofdpersoon.
Zoek de confrontatie. Maar doe het onopzettelijk. Vermijd bijbedoelingen. Verzwijg niet. Wees week en sterk. Wees slim, steek je nek uit en veracht de overwinning. Kijk niet toe, bewijs niets, maar blijf met alle tegenwoordigheid van geest open voor tekens.
Laat je ogen zien, laat de anderen erin kijken, zorg voor ruimte en beschouw ieder in zijn eigen perspectief. Beslis alleen met hartstocht. Misluk rustig. Neem vooral de tijd en bewandel zijpaden.
Laat je afleiden. Neem om het zo te zeggen vakantie. Houdt je neit doof voor geen boom voor geen water. Trek jezelf terug in jezelf als je daar zin in hebt en gun je de zon.
Vergeet de mensen in je naaste omgeving, verstevig je banden met onbekenden, buig je over bijzaken, wijk uit naar de verlatenheid, vermoord het noodslotdrama, veracht het ongeluk, analyseer het conflict.
Neem je eigen kleur aan tot je in je gelijk staat en het ruisen van de bladeren zoet wordt. Loop stilzwijgend langs de dorpen. Ik volg je.


Peter Handke (Griffen, 6 december 1942) is een Oostenrijks. schrijver.

zaterdag 1 november 2008

Charles Robert Darwin

Charles Robert Darwin (Shrewsbury (Shropshire, Engeland), 12 februari 1809 – Downe (Kent), 19 april 1882) was een Engels natuuronderzoeker, bioloog en geoloog. Darwin is vooral bekend van zijn theorie dat evolutie van soorten wordt gedreven door natuurlijk selectie. Dankzij zijn nauwkeurige onderbouwing en de grote hoeveelheid bewijzen die hij vond, zorgde Darwin ervoor dat het bestaan van evolutie nog tijdens zijn leven binnen de wetenschappelijke gemeenschap algemeen geaccepteerd werd. De acceptatie van natuurlijke selectie als aandrijvend mechanisme liet langer op zich wachten, maar is tegenwoordig ook onomstreden.
http://darwin-online.org.uk